Forum kinoorange.pl

Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Zestawienie 3 najlepszych filmów sensacyjnych

Ranking TOP 3 najlepszych filmów w kategorii sensacyjnych.

Jeżeli lubisz filmy pełne strzelanin, morderstw czy pościgów samochodowych to koniecznie przeczytaj ten artykuł. Znajdziesz tutaj 3 najlepsze produkcje z gatunku sensacyjnych. Przejdźmy już do rzeczy.

Numer 3 - "Tożsamość Bourne'a"

Film reżyserii Douga Limana, którego premiera nastąpiła w 2002 roku. W rolę głównego bohatera wcielił się Matt Damon jako Jason Bourne. Tytułowy tajny agent zabójca w wyniku wypadku traci pamięć, próbuje on wrócić do normalnego życia, jednocześnie odkrywając kim jest.

Moja ocena tej produkcji w skali 1-10 to 8.

Numer 2 - "Uprowadzona"

Film ten na 'dużym ekranie' pojawił się w 2008 roku. Scenariusz napisali Luc Besson oraz Robert Mark Kamen, natomiast reżyserem był Pierre Morel. Najważniejszą rolę odgrywa Liam Neeson będącym Bryanem Millsem, czyli byłym agentem służb specjalnych. Wyrusza on do Paryża, by uratować swoją 17-letnią córkę uprowadzoną przez osoby zajmujące się handlem kobietami.

Moja ocena tej ekranizacji w skali 1-10 to mocne 9.

Numer 1 - "Człowiek w ogniu"

Premiera tej superprodukcji nastąpiła w 2004 roku, a głównego bohatera zagrał Denzel Washington. Amerykanin po wielu przejściach podejmuje się w Meksyku ochrony kilkuletniej córki bogatego biznesmena. Za reżyserie odpowiedzialny był Tony Scott.

Fenomenalny film, moja ocena w skali 1-10 to 10.

Bez wątpienia każdy z tych filmów jest godny polecenia. Są to tytuły wybrane przeze mnie według mojego samodzielnego zdania.