Kino domowe - oświetlenie, projektor, głośniki, sprzęt
Cytat z kinoorange.pl data 21 października 2020, 09:49Heja, planuję u siebie w domu złożyć fajne kino domowe, które pozwoli na wysokim poziomie oglądać filmy. Mam do tego specjalne pomieszczenie, które planuje zaadoptować tylko pod to. I teraz zastanawiam się jak złożyć do kupy cały sprzęt łącznie z oświetleniem w mojej sali kinowej.
Czy ktoś już przerabiał podobny temat?
Potrzebne jest:
- Projektor LED
- Aplituner
- Głośniki
- Mata projekcyjna
- Oświetlenie pomieszczenia
- Jakieś meble
Jak wy się uporaliście ze stworzeniem własnej sali kinowej w swoim domu? Posłucham Waszych porad!
Dziękuję i pozdrawiam!
Heja, planuję u siebie w domu złożyć fajne kino domowe, które pozwoli na wysokim poziomie oglądać filmy. Mam do tego specjalne pomieszczenie, które planuje zaadoptować tylko pod to. I teraz zastanawiam się jak złożyć do kupy cały sprzęt łącznie z oświetleniem w mojej sali kinowej.
Czy ktoś już przerabiał podobny temat?
Potrzebne jest:
- Projektor LED
- Aplituner
- Głośniki
- Mata projekcyjna
- Oświetlenie pomieszczenia
- Jakieś meble
Jak wy się uporaliście ze stworzeniem własnej sali kinowej w swoim domu? Posłucham Waszych porad!
Dziękuję i pozdrawiam!
Cytat z sasinmenda data 31 października 2020, 17:38Mam u siebie kino domowe i raczej nie dobierałem do tego oświetlenia. Spokojnie znajdziesz zestaw za max 3-5 tys. złotych. Amplituner może być zwykły pioniera, głośniki z 1,5k, nieco więcej kosztować będzie projektor. Z mebli to sofka lub fotel, ale jesli osób będzie na sensach więcej to jednak sofa.
Mam u siebie kino domowe i raczej nie dobierałem do tego oświetlenia. Spokojnie znajdziesz zestaw za max 3-5 tys. złotych. Amplituner może być zwykły pioniera, głośniki z 1,5k, nieco więcej kosztować będzie projektor. Z mebli to sofka lub fotel, ale jesli osób będzie na sensach więcej to jednak sofa.
Cytat z fanatyk data 31 października 2020, 17:40Z oświetlenia weź sobie lampy wiszące z pełnymi kloszami. Dadzą ci słup światła w dół i nie będą razić po oczach. Tutaj masz spory wybór: https://ardant.pl/lampy-wiszace/boho/
Chyba nie ma sensu zbytnio nad nimi zastanawiać bo i tak zgasisz je przy oglądaniu filmu. Nie lubię oglądać czegoś przy świetle.
Z oświetlenia weź sobie lampy wiszące z pełnymi kloszami. Dadzą ci słup światła w dół i nie będą razić po oczach. Tutaj masz spory wybór: https://ardant.pl/lampy-wiszace/boho/
Chyba nie ma sensu zbytnio nad nimi zastanawiać bo i tak zgasisz je przy oglądaniu filmu. Nie lubię oglądać czegoś przy świetle.
Cytat z ebanytk data 31 października 2020, 17:41Chcesz to wyślij mi priv budżet, złożę ci coś fajnego.
- Projektor LED to z 7k
- Amplituner 1,5 k
- Głośniki 1,5 k
- Mata to z 500 zl
- Po co ci oświetlenie?
- Meble to już wg własnego uznania.
Pozdrawiam i życzę ciekawych seansów filmowych:)
Chcesz to wyślij mi priv budżet, złożę ci coś fajnego.
- Projektor LED to z 7k
- Amplituner 1,5 k
- Głośniki 1,5 k
- Mata to z 500 zl
- Po co ci oświetlenie?
- Meble to już wg własnego uznania.
Pozdrawiam i życzę ciekawych seansów filmowych:)